Борисов след срещата на евролидерите: Ключовата дума днес е солидарност (видео)

MadeInVarna
Борисов след срещата на евролидерите: Ключовата дума днес е солидарност (видео)

Ключовото, върху което евролидерите са се обединили на срещата днес е, че ваксините трябва да се разпределят по начин, който да помогне на всички държави членки. Това заяви премиерът Бойко Борисов след онлайн заседанието на Европейския съвет.

„Има много детайли и спорове, но накрая днешната ключова дума е солидарност, заедност. Доволен съм от много тежките дискусиите. Мисля, че всички държави членки разбраха колко е важно за пред света, за пред нашите сънародници, всеки един от нас да знае, че ще получи пропорционално толкова ваксини, колкото са необходими”, добави министър-председателят.

Премиерът обяви, че днес евролидерите са получили информация за руската ваксина “Спутник V”. „Те са представили своите документи в Европейската агенция по лекарствата. Тепърва ще се одобрява, ако се одобри в следващите месеци – най-рано – юни”, добави Борисов.

Относно цифровия дигитален сертификат премиерът каза, че са се отчели всички проблеми, които възникват около личните данни, с хората, които не могат да бъдат ваксинирани или имат заболявания.

„Възможността на хората да могат да пътуват свободно, да се движат свободно – основен принцип в Европейския съюз – да бъде спазена. Зеленият цифров дигитален сертификат да бъде в услуга за по-бързо и леко придвижване и да не се стига до карантиниране”, обясни още той.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Павел Вълнев и Цветан Цветанов са убедени в успеха на партията на предстоящите избори

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и заместник-председателят Павел Вълнев, заедно с кандидатите за народни представители от 11 МИР – Ловеч, се срещнаха със симпатизанти от Ловешка област. При посещението си на областния координационен център в Ловеч, Цветанов и Вълнев представиха приоритетите на „Републиканци за България” залегнали в […]