БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии

MadeInVarna
БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии

БСП препотвърди досегашния формат на коалиция от партии “БСП за България”. Освен  БСП, в коалицията участват партиите Политически клуб “Екогласност”,  Комунистическа партия на България, “Нова зора” и Политически клуб “Тракия”.
Коалицията ще участва в парламентарните избори с общи листи, в президентските – с общи кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, както и с общи листи за общински съветници и кметове и за членове на Европейския парламент.
В коалиционния договор се подчертава, че участниците в коалицията се ангажират с общите позиции, единните действия и споделена отговорност по цялостната дейност на коалицията в законодателната, изпълнителната и местната власт.
Коалицията е отворена за сътрудничество и взаимодействия с други партии, сдружения на гражданското общество и неправителствени организации, посочват още коалиционните партньори.
Партньорите от “БСП за България” ще сключат и споразумение за подкрепа, взаимодействие и сътрудничество с други партии и граждански сдружения. Партиите и сдруженията ще работят за предизборното мобилизиране на своите членове и симпатизанти и участие на изборите за 45-то Народно събрание.
“В тази тежка за България ситуация както в здравен, така и в социално-икономически план, сме длъжни да предложим на обществото и реализираме програма за излизане от кризата и прекратяване на пагубното управление на ГЕРБ. Страната се нуждае от радикална промяна, която да прекрати разрухата и хаоса във всяка сфера на обществено-политическия живот”, категорични са коалиционните партньори от “БСП за България” в споразумението предложено на партиите и сдруженията извън коалицията.
Общата координация на действията ще се осъществява от Националния предизборен щаб на Българската социалистическа партия и щабовете по места.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ откриха лекционна зала „Рей Шипинг“

На 8 февруари 2021 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ бе открита обновена лекционна зала в катедра „Електротехника“. Залата е ремонтирана с финансовата подкрепа на фирма „Рей Шипинг“. Лекционната зала е оборудвана със 154 седящи места и всичко необходимо за осигуряване на учебния процес. Президент на фирма „Рей Шипинг“ е […]