Честит празник София

MadeInVarna
Честит празник София

Преди 142 години градът е избран за столица на България
Отбелязваме 142 години от обявяването на София за столица на България. На 3 април (22 март по стар стил) през 1879 г. Учредителното събрание в старопрестолния град Велико Търново избира за столица на Княжество България град София. Предложението е на проф. Марин Дринов. Тогава София има 11 694 жители, 2 училища, 7 църкви.
Днес столицата на България е различна – милионен град и лидер в икономическото развитие, на който се дължи 43% от Брутния вътрешен продукт на България. В града ни са съсредоточени над половината от услугите в страната и сме първи по дял на българското производство.
В последната година на тежки изпитания, в които ни постави разпространението на Ковид-19, София се показа и като лидер в здравните грижи. С неуморния труд на стотици лекари, медицински сестри и болничен персонал хиляди хора от София и от цяла България получават адекватна здравна помощ.
На днешния бележит ден в историята на София благодарим на всеки софиянец, който с лично усилия и с личен пример, помага за овладяване на епидемията.
Лидерството на София се дължи на нейните граждани, които със знания, труд и обич създават своя град.
Честит празник на всички, свързани  със София и обикнали я като свой дом.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ВСУ „Черноризец Храбър“ и БТА договориха партньорство по стратегически за двете институции теми

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ и Българската телеграфна агенция ще си партнират по стратегически теми, касаещи образованието и културата, и представянето им в България и пред света. Агенцията ще бъде медиен партньор в отбелязването на 30-годишнина на ВСУ „Черноризец Храбър“. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев прие поканата да изнесе […]