Легендата на „Дунав“ Стоян Маринов – Чаната почина на 79 г.

MadeInVarna
Легендата на „Дунав“ Стоян Маринов – Чаната почина на 79 г.
Напусна ни бившият футболист на „Дунав“ Стоян Маринов – Чаната. Той беше част от един от най-славните периоди на русенския тим.
Чаната не просто носи небесно синята фланелка 15 години – между 1961 и 1976 г., но и бе основен играч на отбора. Финалист е за Купата на Съветската армия през 1962 г. и част от отбора, завършил на 4-то място в „А“ РФГ през 1975 г. Има общо 291 мача и 57 гола в „А“ група за „Дунав“, което му отрежда третото място във вечната листа на отбора за най-много реализирани голове в елита. Пред него са Никола Йорданов със 133 и Никола Христов с 59. В този период той записва и 4 мача за националния отбор на България.
Роденият на 15 септември 1941 г. в силистренското село Сокол бивш флангови футболист е играл и за „Доростол“ Силистра в периода 1958 – 1961 г.

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Министър Ангелов: Водим преговори за осигуряване на допълнителни количества информационна РНК ваксина

„Водим преговори за осигуряване на допълнителни количества ваксина от типа информационна РНК, с оглед сигналите за евентуално намаляване на количествата от аденовирусната ваксина, които очакваме. Удовлетворени сме от постигнатото в устните преговори, но повече ще съобщим, когато договореното стане факт.“ Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време […]