Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

MadeInVarna
Манолова пита Борисов за закъснелите ваксини: Защо е сключен договор приоритетно с „Астра Зенека“?

Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението?, пита Манолова
Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в позиция до медиите относно забавените доставки с ваксини „Астра Зенека“.
Стъпихте върху мината “ваксини” и побързахте да обявите производителя и ЕС за виновни. Защо Вие не гарантирахте здравето на хората, както го направиха вашите колеги, не само в Израел, за своите граждани? Защо няма осигурени големи доставки и от другите производители? Надделял ли е лобизмът над публичния интерес при сключването на договора? Страдат ли в момента обикновените българи заради това, че семейната връзка дъщеря и майка между евродепутатката от ГЕРБ и директорката за България на фирмата производител на непристигналата ваксина е повлияла върху вземането на решението? Как ще бъде потърсена отговорност от директорката майка на евродепутатка за забавените доставки (вече платени)?, попита още Манолова.
Тя направи изявлението по повод на информацията, че “зелените коридори” се затварят от днес във ВМА и в други болници поради недостиг на ваксини. Тоест, за желаещите ваксини няма, защото на правителството му липсвали около 200 хиляди ваксини към 1 март, допълва Манолова.
Борисов сам се провъзгласи и за държавния главен санитарен инспектор, и за доставчика на ваксини, и за “управляващ  директор” на здравната криза, но и за спасителя на нацията от Ковид-кризата. Тоест, закономерно е да отговаря.  Сметката му ще видим (дали излиза) на 4 април, категорична е тя.
На ден от Ковид-19 у нас продължават да губят живота си около 50 българи, на седмица – около 320. Ако ваксините бяха навреме доставени, тези животи нямаше ли да са спасени, г-н премиер-спасител? И ЕС и частна фирма ли са отговорни за живота на българските граждани по Конституция или Вие?, пита още Манолова.

Следваща Новина

Юлиан Ангелов: Управлението не е самоцел за ВМРО, въпросът е да работим за хората

За нас от ВМРО никога не е било самоцел да участваме на всяка цена в управлението. За нас е важно да има определени неща, които да бъдат свършени за хората за 4 години. И когато имаме такава договорка, можем да седнем да разговаряме с всички партии, с изключение на ДПС. […]