Мъж отива на съд за държане на прекурсори и материали за производство на метамфетамин с цел разпространение

MadeInVarna
Мъж отива на съд за държане на прекурсори и материали за производство на метамфетамин с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 31-годишния Д.А. за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин) – престъпление по чл. 354а, ал.1 изр.2 от НК.
На 21 декември 2018 г., в района на магазин за хранителни стоки на  улица „Бяла Черква“ във Варна, обвиняемият бил проверен от полицейски служители, изпълняващи патрулна дейност. По време на проверката било установено, че Д.А. държи две шишета „Толуол“, пакет с червено прахообразно вещество – червен фосфор, и електронна везна. При предаването на веществата, 31-годишният мъж заявил намерението си да ги продаде.
В рамките на проведеното досъдебно производство било установено, първоначално с експертна справка, а впоследствие и с експертиза, естеството и предназначението на предадените вещи. По електронната везна били открити следи от метамфетамин.
Толуолът и червеният фосфор се използват за производство на наркотици и са поставени под контрол по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите.
Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия Д.А. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Манолова: Борисов удължава "под масата" мандатите на шефовете на БНТ и БНР. Да си оттегли законопроекта!

Протестите искаха оставката на директора на БНТ, не удължаване на мандата му, заяви още Манолова Борисов удължава “под масата” мандатите на генералните директори и на управителните съвети на БНТ и БНР. Да си оттегли законопроекта с промени в Закона за радиото и телевизията! Според внесените от Министерския съвет текстове мандатите […]