Министър Иван Шишков: Надявам се, да приложим закона за бараките на Златни пясъци

MadeInVarna
Министър Иван Шишков: Надявам се, да приложим закона за бараките на Златни пясъци

Относно преместваемите обекти в курорта „Златни пясъци“ се води кореспонденция в тази посока, институциите не си прехвърлят отговорност и в рамките на 10 дни предстои да се вземе решение. Надявам се ще бъдем единни да приложим закона. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по повод искането на кмета на Варна за премахване на незаконните бараки в курорта Златни пясъци. 

 

В края на април кметът Иван Портних изпрати писма до министрите на регионалното развитие и благоустройството -Иван Шишков, и на туризма – Илин Димитров, в които настоява търговските обекти в курорта „Златни пясъци“, за които Община Варна не е изработвала и внасяла за съгласуване в МТ схеми, нито е издавала разрешение за поставянето им, да бъдат премахнати.

 

„Най-красивият национален курорт по Северното Черноморие –  „Златни пясъци“, за поредна година посреща първите туристи в неугледен вид, със стотици грозни търговски обекти по централната алея, които са с изтекли разрешителни преди повече от 2 години! 

Община Варна не е изработвала и внасяла за съгласуване в Министерството на туризма схеми, нито е издавала разрешения за поставянето им, което ги прави незаконни. Затова липсата на адекватна реакция и бездействието от институциите, които имат отношение към проблема, е силно озадачаваща“, се казва в писмото.

 

Кметът припомня, че Община Варна няма правомощия да премахва незаконни обекти, които се намират на територията на национални курорти. Съгласно чл.13, ал. 6 от ЗУЧК, по реда на чл.57а от ЗУТ, това е в компетенциите на ДНСК, към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съответно на РДНСК – Варна.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Две години Община Варна очаква от МРРБ проект за ремонт на Аспаруховия мост

Повече от две години Община Варна очаква от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) проект за ремонт на Аспаруховия мост.  Изготвихме със средства от общинския бюджет технически паспорт на съоръжението, включително за конструктивно укрепване, подготвихме и идеен проект, който предоставихме на Агенция “Пътна инфраструктура”, обясни кметът на Варна Иван […]