Млад мъж от Варна ще бъде съден за разпространение на марихуана по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града

MadeInVarna
Млад мъж от Варна ще бъде съден за разпространение на марихуана по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града

19-годишният Д.З. бе предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – престъпление по чл.354а, ал.1, пр.4 от НК.
В началото на юли 2020 г. обвиняемият се занимавал с разпространение на наркотични вещества – марихуана, която продавал на различни лица. Продажбите осъществявал в района на Морското казино в Морската градина на Варна.
На 3 юли 2020 година полицейски екип забелязал Д.З. на пейка в парка. По време на извършената проверка, било установено, че младият мъж държи в себе си марихуана с общо тегло7,72 грама, разпределена в пакетчета, мелничка и електронна везна. Той бил задържан, а в последствие привлечен към наказателно отговорност.
Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

196 са свободните места след първото класиране в детските градини

Обявено е първото класиране на деца в първа възрастова група и в яслените групи към детските градини, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. За  обявените 2136 свободни места за първа възрастова група са подали 2019 заявления. Класираните деца са 1940, от които 1573 по първо желание, […]