Над 11 000 лева върнаха на възрастен мъж след наложени наказания на двама братя, участвали в крупна кражба от дома му

MadeInVarna
Над 11 000 лева върнаха на възрастен мъж след наложени наказания на двама братя, участвали в крупна кражба от дома му

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Добрич признаха за виновен 44-годишния Б.Б., привлечен към наказателна отговорност за кражба на 18 750 лв. от възрастен мъж – престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК, и неговият брат – Д.Б. (33 г.), обвинен във вещно укривателство на сумата 18 000 лева (чл. 215, ал. 1 от НК).
На по-възрастния мъж е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година, изтърпяването на което се отлага с три години изпитателен срок. Д.Б. е осъден на една година „лишаване от свобода“ при общ режим, като е приведено в сила и предходно наказание на мъжа „лишаване от свобода“ за срок от 5 месеца.
В края на януари тази година, при посещение в дома на възрастен съсед, Б.Б. се възползвал от факта, че познавал отдавна потърпевшия и знаел къде той крие парите си, и откраднал голяма сума пари – 18 750 лева. След като извършил престъплението, Б.Б. споделил за стореното със своя брат Д.Б. и му дал част от откраднатото. 33-годишният мъж не сигнализирал органите на реда и изхарчил за свои нужди част от парите. В хода на разследването част от сума –  11 290 лева, била намерена и иззета от органите на досъдебното производство. Парите са върнати на пострадалия след приключване на съдебното производство.
Братята са задържани в края на февруари тази година и разследването срещу тях е приключено за по-малко от два месеца с внасяне на обвинителен акт в съда.
Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Добрич.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Забавленията за малчуганите по случай 1 юни започнаха

По случай 1 юни – Международния ден на детето, в навечерието на празника Община Варна подарява на най-малките си граждани детска шоу-програма “Весели небивалици“, представена от актьорите на театър “Пан“, съобщават от дирекция “Образование и младежки дейности“. Децата ще бъдат зарадвани с игри, песни, танци, фокуси, викторини и томбола с […]