Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София

MadeInVarna
Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София

Над 170 снегопочистващи машини са извършвали обработки през цялата нощ срещу снеговалежите в София. Работата на терен не е спирала и продължава и в момента поради обилния снеговалеж и усложнената метеорологична обстановка от ниските температури и снегонавявания.
Обработки със смеси срещу заледяване и почистване на снежна маса се извършват във всички 24 райони на Столична община, като приоритетно се почистват всички трасета, по които се движи обществения транспорт и основни улици в кварталите. Снегопочистваща техника работи и по общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Извършват се обработки срещу заледяване и на вътрешно-квартални улици в „Оборище“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“ и др.
С цел извършване на обработки временно се затварят планинските пътища в Природен парк Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“. Обработките в планината се изпълняват с опесъчаване.
Градският транспорт се движи и изпълнява маршрутите си.
Почистват се пространствата при спирките на обществения транспрот и подходите към пешеходните подлези.
Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и извършват обходи на място.
Напомняме на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.
Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Григор Димитров победи №3 в света

Григор Димитров постигна изключителна и категорична победа с 6:4, 6:4, 6:0 за 2 часа игра срещу шампиона от US Open 2020 и миналогодишен финалист в Австралия Доминик Тийм. “Това беше един от мачовете, през които трябва да преминеш през сезона. Днес беше един от моите дни. Очарован съм от начина, […]