Назарян-младши европейски шампион!

MadeInVarna
Назарян-младши европейски шампион!

Едмонд Назарян е европейски шампион по борба в категория до 55 килограма! На финала на първенството в Рим синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян победи руснака Виталий Кабалоев със 7:3 и се окичи със златния медал, съобщава blitz.

Българският борец, който дебютира при мъжете на голямо първенство, започна по-активно и нападателно, а с това успя да запише и първи точка на своя актив. Последва наказание и прехвърляне и Назарян поведе с 5:0.

Кабалоев успя да изхвърли от тепиха нашето момче и записа точка в актива си.

След паузата руснакът натисна, но младият българин успя да спре атаките му и по-малко от две минути преди края имаше аванс от 5:1. 22 секунди преди края разликата бе намалена до 2 точки в полза на Назарян.

Младият българин успя да вземе две поредни точки и да ликува с 7:3!

Назарян стигна до решителната схватка след три категорични победи – две с технически туш и туш на полуфиналите. Едмонд поднесе голямата сензация снощи, справяйки се отлично срещу световния и европейски шампион за 2018 година Елданиз Азизли (Азербайджан), над когото надделя и си осигури класирането в битката за златото още при дебюта си на голямо първенство при мъжете.

Легендарният му баща е бил на 19 години, когато печели първото си злато при мъжете. На 18 години Армен спечели първия си медал от световно първенство за мъже. А сега синът му върви уверено по неговите стъпки и дори го надмина на тази възраст.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Стела Николова: Общината дава 200 000 лв. за медийно отразяване, вместо примерно за асансьор на ДКЦ 5

Около един час общинските съветници дискутираха финансирането на частни медии от Община Варна за медийно отразяване. Всички се обединиха около това, което каза председателят Балабанов, че за догодина в бюджета ще бъдат заложени средства и всяка медия ще кандидатства с определен проект в рамките на този бюджет. Номинациите ще бъдат […]