Слави: Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество

MadeInVarna
Слави: Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество

Лидерът на политическа партия “Има такъв народ” публикува във фейсбук статус преди минути. Ето и целия пост:

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни.

Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление. Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер?

Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор.

Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна става домакин на Шампионската лига по ветроходство

Варна се присъединява към голямо семейство на Шампионската лига по ветроходство в дните от 11-ти до 13-ти юни.  В световен план това е инициатива на  ISLA (International Sailig League Association), целяща популяризирането, развитието и успеха на ветроходството. Форматът включва 20 страни участници, 300 клуба, над 3 000 ветроходци и повече […]