Стефан Балабанов: Може да има уволнения заради нелегалния полицейски купон

MadeInVarna
Стефан Балабанов: Може да има уволнения заради нелегалния полицейски купон

Укорима и недопустима постъпка е полицейският купон. Те трябва да са за пример в обществото във всяко едно отношение, ще се извърши дисциплинарна проверка. Може да се стигне и до уволнения.
Това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS зам.-министърът на вътрешните работи от квотата на ВМРО Стефан Балабанов.
По думите му може да има чувство за безнаказаност, но безспорно това е неприятен инцидент, който хвърля петно.
Според него залавянето на 400 кг хероин е изключителен успех за българската полиция. А той най-вероятно е предназначен за западните държави.
Задържаните най-вероятно са осъществявали логистиката и безпроблемното преминаване през границите, каза той.
Пожар е ускорил акцията на полицията, при която е разбита наркооранжерия в Пазарджишко, има един арестуван, очаква се да бъде задържан още един, информира зам.-министърът.
Той смята, че за пръв път главният прокурор се заема с борбата с битовата престъпност, имахме пълната му подкрепа.
Преценихме, че един полицай във всяко село няма да бъде ефективен. Нямаме и физическата възможност да го направим. В България има над 4900 села. Ние нямаме възможност да назначим на момента толкова полицая. За година сме назначилия 1200 служители. Подвижните полицейски екипи ще свършат много по-добра работа – 4-5 човека, сред тях криминалист и инспектор, обикалят застрашените зони. Сега отчитаме със 17 % по-ниска престъпност в резултат на това, заяви гостът.
Договорките с Прокуратурата при съдебен процес според мен трябва да отпаднат. Около 90 % е по-ниска престъпността при телефонните измами, допълни зам.-министърът.
Балабанов коментира работата на полицаите по време на протестите от лятото:
Нашите момчета и момичета доказаха, че са хора с изключителен морал и психическа издръжливост. Въпреки грозните сцени и опитите дори за подпалване на полицаи, хвърляне на павета. И тук дори не споменавам вербалните атаки към служителите на реда.
МВР е имало правомощията да употреби сила, но не го е направило, за да няма пострадали граждани, стана ясно от думите му.
Колегите бяха на първа линия не само по време на протестите, а и в помощ на борбата срещу пандемията от COVID-19, напомни той.
Заместник-министърът изрази надежда и догодина държавата да има финансовите възможности, за да се случи увеличение на заплатите на служителите на МВР. Редно е заплатите да стигнат едно добро ниво и да се доближат по размер до европейските. Това е целта на правителството и ръководството на МВР, коментира той.
По повод предстоящите избори Балабанов сподели, че неговата партия ВМРО ще се яви с високо вдигната глава. Гледаме хората в очите и не се срамуваме, защото това, което обещахме, го изпълнихме, посочи той.
Българските граждани много добре могат да преценят кой какво е свършил и това ще се отрази в резултатите на изборите, смята Стефан Балабанов, който повежда листата на ВМРО на предстоящите избори за област Пазарджик.

Следваща Новина

Цветан Цветанов: Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори

Целта на Републиканци за България е да бъде в тройката на предстоящите избори и да е незаобиколим фактор в дейността на следващия парламент. Това заяви в предаването  „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов. По думите му,  Републиканци за България има една червена линия, зад която […]