Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години

MadeInVarna
Стоян Стоев: Довършването на каскадата при язовир „Бели брег” е цел за следващите 4 години

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ и общински ръководител на партията в Сандански Стоян Стоев посети недовършената водна каскада над курортния град. Той разговаря с експерти и се ангажира в следващите четири години да работи за осигуряване на финансиране за неговото завършване.

 

Десетилетия стои недовършен язовир „Калинките“ над Сандански. По проект той ще събира около 1 млн. кубика. С него ще се формира каскада от два водоема заедно с действащия язовир „Бели брег“. „С наличната вода ще се покрият всички поливни нужди за землището на Сандански до Дамяница, включително. Заедно с това ще се освободи воден ресурс за останалите близки села до общинския център“, коментира Стоян Стоев.

 

Язовирът е завършен на около 70%, според мнението на експерти. Нужно е да се отделят средства за оглед и план за довършването му. „Правителството задели 500 млн. лв. за ремонт и поддръжка на водоемите на територията на страната, възможности за финансиране има и по европейските проекти. Трябва само да сме активни и да имаме в Народното събрание представители, които познават проблемите на региона и имат готови решения“, подчерта Стоян Стоев.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Ефективна присъда за жена, извършила кражба и теглила пари от чужди банкови карти

Варненският окръжен съд призна за виновна 21-годишната Недялка Т., за извършена кражба и ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра. Престъпленията са извършени в изпитателния срок на предишно осъждане. Делото беше решено в един ден, след като защитата поиска производството да се гледа по реда на съкратено съдебно […]