Суворово с рекорден бюджет от години насам

MadeInVarna
Суворово с рекорден бюджет от години насам

В петък Общинският съвет в Суворово на свое заседание прие бюджета на общината за тази година. Благодаря на съветниците, които гласуваха разпределението на средствата, за тяхната подкрепа, защото в тези трудни времена това е най-отговорното поведение.

Приемането на бюджет 2021 е поредният пример за доброто партньорство между общинската администрация и Общинския съвет в Суворово.

Като кмет съм много доволен, че въпреки пандемията, общината приключи 2020 г. без задължения. За мен от особено голямо значение е и това, че няма да вдигаме местните налози през тази година.

Без повишение остават данък сгради, такса смет, както и данъкът върху автомобилите. Сигурен съм, че това ще бъде в подкрепа на всички жители на нашата община.

Изключително съм доволен да съобщя още, че бюджет 21 на Община Суворово е най-големият от години насам. Общата му рамка е 12 023 566 лева. Общината не планира да тегли никакви заеми през настоящата година.

Радвам се да съобщя и това, че успяхме да запазим неотложния кабинет в Суворово. Общината ще повиши средствата за издръжката му – те ще са с около 15 хиляди лева повече в сравнение с миналата година. Най-важното обаче е, че неотложният кабинет ще продължи да действа и хората от общината ни ще имат осигурена медицинска помощ в почивните, в празничните дни, както и през нощта. Благодаря на личните лекари, които проявиха разбиране и положиха усилия тази услуга да бъде запазена.

 

Данаил Йорданов

кмет на община Суворово


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Георги Свиленски: БСП настоява за доставка на руската ваксина „Спутник V“, за да се реши проблемът с недостига на ваксини в страната ни

„Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва да бъде такова, но в момента правителството търпи абсолютен провал, катастрофа с ваксинационния процес. Управляващите направиха хаос на гърба на българските граждани.“ Това заяви заместник-председателят на Парламентарната група на “БСП за България“ Георги Свиленски във връзка с декларацията на  БСП […]