Варна се включва в инициативата “Европейски ден на морето в моята страна”

MadeInVarna
Варна се включва в инициативата “Европейски ден на морето в моята страна”

Варна се включва с две събития в инициативата “Европейски ден на морето в моята страна” (EMD in My Country) на Европейската комисия, която се провежда в периода от април до октомври, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Целта на инициативата е да допринесе за повишаване на знанията и подобряване на екологичната култура на младото поколение в опазване на морето, и неговото крайбрежие.

 

На 29-ти април е организирано посещение на ученици от гимназиален етап във Варненския аквариум. Там ще им бъде изнесена лекция на тема „Биоразнообразието в Черно море и промените в екосистемата под въздействието на антропогенни  и климатични фактори“, с цел повишаване знанията за Черно море и ползата от опазването на водите за хората, икономическото и социално развитие на региона. Събитието ще се организира съвместно с Аквариум – Варна към Института по рибни ресурси – Варна. 

На 13-ти май е предвидено и почистване на плажната ивица на Офицерския плаж, в което ще се включат младежи от доброволческата организация „Graffiti Removal Varna“. 

 


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Отбелязваме празника на квартал „Виница” и Гергьовден с фестивали на открито

„Празничен Фестивал – Виница” и Етно Фестивал „Наше Село” ще зарадват жители и гости на морската столица Пролетта и празниците, които я съпътстват са перфектният момент за организирани забавления на открито. Празникът на варненския квартал „Виница” (1-ви май), който съвпада и с Деня на труда, отново ще бъде отбелязан подобаващо. […]