Варненци излизат на протестен флашмоб заради замърсяването на Варненското езеро

MadeInVarna
Варненци излизат на протестен флашмоб заради замърсяването на Варненското езеро
Снимка: Varna drone

Във фейсбук страницата “За морската” обявиха, че варненци ще изразят своето възмущение от замърсеното с фекалии Варненско езеро.

“Варненци, ако не бяха медийни публикаци, никой нямаше да разбере, че от август месец миналата година, хиляди кубически метри фекални води се изливат във Варненското езеро, а от там и във Варненския залив. Това е сравнимо с екологична катастрофа.
Мълчанието на Община Варна и скриването на аварията ни напомня за отминали времена, когато под командата на партийния вожд – “Ще си мълчим!”, се поставяше под риск здравето на хората. Каквато и да е причината – умишлено потулване или в следствие на престъпно безхаберие, ние настояваме виновните да понесат своята отговорност.
Мащабното замърсяване на водите в езерото и залива компрометира и туристическия сезон, който и без това е в екстремна ситуация заради пандемията от Covid 19.
Нека изразим гражданското си възмущение от поредното безобразие в нашия град в петък, 22-ри май, от 18:30 пред Община Варна.
Събитието е флашмоб. Моля, спазвайте нужната дистанция!”


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Откриват Международния музикален фестивал „Варненско лято“ на 19 юли

Снимка: Varna drone Международният музикален фестивал „Варненско лято“ 2020  ще бъде открит на 19 юли. Концертите и спектаклите ще продължат до октомври месец, съобщиха от дирекция “Култура и духовно развитие” в Община Варна. „Изнасяме основните събития на откритите сцени на град Варна. Ще използваме възможностите на популярния в цял свят […]