Във Варна протестираха срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН

MadeInVarna
Във Варна протестираха срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН
Снимка: maritime.bg

“Господ все още пази България от голям инцидент в отговорния ни район в Черно море” – това казаха протестиращите днес във Варна десетки моряци, обявили се срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН.

Събралите се моряци пред местната дирекция на ИА „Морска администрация“ ще искат с петиция до премиера Бойко Борисов оставката на ръководството на агенцията в София.

Според тях ИАМА – София умишлено е участвала през годините в разрушаването на спасителната служба на страната, обслужвайки частни интереси, което стана най-явно с обявената от агенцията и провалена от същите протестиращи поръчка за частни влекачи в студен резерв, които трябваше да бъдат в готовност за операции само в пристанищата.

Протестиращите дадоха за пример и последните инциденти в района на България, при коите ясно е станало, че страната ни има нужда от добре развита национална спасителна служба.

Въпреки протеста според източници на maritime.bg корабът ще бъде продаден след приключване на всички процедури по търга.

Следваща Новина

Варна почете паметта на Апостола

Снимка: maritime.bgСтотици варненци почетоха днес паметта на Апостола на българската свобода – Васил Левски. В 10 ч. венци и цветя бяха поднесени на барелефа на Дякона в кв. “Левски”, а час по-късно – пред паметника на Апостола в Морската градина.   В поклонението се включиха кметът Иван Портних, областният управител […]