Във Варна протестираха срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН

MadeInVarna
Във Варна протестираха срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН
Снимка: maritime.bg

“Господ все още пази България от голям инцидент в отговорния ни район в Черно море” – това казаха протестиращите днес във Варна десетки моряци, обявили се срещу търга за продажба на спасителния кораб ПЕРУН.

Събралите се моряци пред местната дирекция на ИА „Морска администрация“ ще искат с петиция до премиера Бойко Борисов оставката на ръководството на агенцията в София.

Според тях ИАМА – София умишлено е участвала през годините в разрушаването на спасителната служба на страната, обслужвайки частни интереси, което стана най-явно с обявената от агенцията и провалена от същите протестиращи поръчка за частни влекачи в студен резерв, които трябваше да бъдат в готовност за операции само в пристанищата.

Протестиращите дадоха за пример и последните инциденти в района на България, при коите ясно е станало, че страната ни има нужда от добре развита национална спасителна служба.

Въпреки протеста според източници на maritime.bg корабът ще бъде продаден след приключване на всички процедури по търга.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Варна почете паметта на Апостола

Снимка: maritime.bgСтотици варненци почетоха днес паметта на Апостола на българската свобода – Васил Левски. В 10 ч. венци и цветя бяха поднесени на барелефа на Дякона в кв. “Левски”, а час по-късно – пред паметника на Апостола в Морската градина.   В поклонението се включиха кметът Иван Портних, областният управител […]