Видео: Близо 200 арестувани в Нидерландия след снощните размирици

MadeInVarna
Видео: Близо 200 арестувани в Нидерландия след снощните размирици

Полицията в Нидерландия арестува близо 200 души след поредните размирици срещу въведения заради новия коронавирус полицейски час, предаде ДПА.

Трета нощ в страната бушуват бунтове, довели до насилие и грабежи. Полицията в Нидерландия отново се сблъска с протестиращи, които се противопоставят на националния комендантски час. В цялата страна имаше протести и насилие, включително в Амстердам, Ротердам, Амерсфорт и Гелин. Премиерът Марк Рюте осъди това, което той нарече “престъпно насилие”.

Вечерният час в Нидерландия влезе в сила в събота вечер. Досега нидерландските власти не бяха прилагали такава мярка. В момента гражданите нямат право да напускат домовете си между 21 часа вечерта и 4:30 сутринта. Ограничението на първо време е в сила до 9 февруари, а нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 95 евро.

Следваща Новина

Раздор в заведенията заради отварянето от първи март. Протест ще има!

Голямата част от заведенията у нас продължават да настояват за отваряне на 1 февруари за дневните обекти и на 1 март – за нощните и затова решението на някои от бранша да се съгласи на по-късни дати няма да повлияе на готвения утре национален протест. Това стана ясно от думите […]