Вицепрезидентът: MozArt фестивал стимулира младите български творци

MadeInVarna
Вицепрезидентът: MozArt фестивал стимулира младите български творци

Илияна Йотова откри в Правец 17-ото поредно издание на фестивала

„17 години MozArt фестивал дава сцена на млади български артисти и състави, стимулира творците да създават нови произведения! Всеки от нас, независимо в коя професионална сфера се развива, знае колко важна е подадената ръка, която дава кураж и стимулира да разгърнеш потенциала си.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Правец 17-ото поредно издание на фестивала.

„17 години представите ни за приятни летни вечери, за култура, виртуозни изпълнения, много талант неизменно се свързват с живописния Правец и MozArt фестивал”, подчерта Илияна Йотова и благодари на организаторите от сдружение „Моцартови празници” и партньорите им за безкрайната амбиция и енергия.

Вицепрезидентът заяви, че България е малка страна, но с много големи таланти, които я прославят и заслужават повече внимание и подкрепа от държавата и обществото. „С очакваната промяна и нова енергия ще го постигнем”, изтъкна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът подчерта жаждата за култура в българското общество: „След падането на най-тежките ограничения големите опашки не бяха пред моловете, а пред театрите, оперите, кината.“

Илияна Йотова цитира думите на младата цигуларка Кристина Хинова от „Drop Down Community”, че не всичко е загубено и иска културата в България да се развива. „Тези думи дават надежда и зареждат с неимоверна енергия да работиш и помагаш в тази посока“, посочи вицепрезидентът.

Тазгодишният MozArt фестивал е с фокус върху жените композитори, тъй като все още не е постигнато равенство между жените и мъжете композитори. Фестивалът стартира със световната премиера „Каменният пир” – интересен и съвременен прочит на операта „Дон Жуан”, обърнат към проблемите на съвремието и опустошителната роля на човека.

Следваща Новина

Катедрата по компютърни науки на ВСУ "Черноризец Храбър" създава учебници за 5. и 6. клас

Катедрата по компютърни науки на ВСУ “Черноризец Храбър” създава учебници по „Компютърно моделиране и ИТ“ за 5. и 6. клас. Учебниците  се издават от Издателство “Атласи”, което има богат опит в подготовката и създаването на учебници и помагала. Катедрата е с ключова експертиза за обучението по компютърни науки за средни […]