Започна приемът в общински детски градини и подготвителни групи в училищата

MadeInVarna
Започна приемът в общински детски градини и подготвителни групи в училищата

Приемът в общински детски градини и подготвителни групи в училищата започна днес. До 12:00 ч. в електронната система бяха регистрирани 642 заявления за първа възрастова група, 233 – за яслени групи, и 80 – за подготвителни групи в училищата. Системата е отворена до 27.05.2022 г., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

 

Времето за регистрация е достатъчно и то не влияе при класирането, най-важно е родителите да проверят постоянния и настоящ адрес на детето си, защото това е критерият с най-висока тежест. Родители, които са сменили адрес в последните дни на април и през месец май могат да се обърнат към дирекция “Образование и младежки дейности” в Община Варна, обясняват от ресорната дирекция.

 

За яслена група могат да кандидатстват децата, родени през 2020 и 2021г., а за първа възрастова група в детските градини – родените през 2019 г. Родителите на 5 и 6-годишните деца могат да подадат заявление за подготвителни групи в училище. Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени до 17 ч. на 6-ти юни. Повече информация на адрес: https://dg.uslugi.io/ 

 

В общинските детски градини са обявени 2600 места, а за децата на 5 и 6 години  в общински училища са обявени 192 места за деца на 5 години и 195 – за шестгодишните.

 

За родителите, чиито деца вече са в детска градина от дирекцията напомнят, че децата от четвърта възрастова група могат да посещават детската градина през летните месеци безплатно, както всички останали групи.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

Видео: Спартак загуби в Пловдив

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) победи Спартак (Варна) в среща от 36-ия кръг на Втора лига. Двубоят бе изпъстрен с обрати. „Соколите” поведоха в 25-ата минута чрез капитана си Янчо Андреев. Радостта им обаче трая по-малко от 120 секунди, след като Николай Минков бързо изравни за „канарчетата”. Играч в “синьо” […]