Започна ваксинацията на Армията

MadeInVarna
Започна ваксинацията на Армията

ЗАПОЧНА ВАКСИНАЦИЯТА НА АРМИЯТА

 

Първите български военнослужещи, които бяха ваксинирани срещу SARS-CoV-2 са от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

 

Именно от там ще бъде и националният военен контингент, предвиден да участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан „Решителна подкрепа”.

 

В края на миналата седмица началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и главен лекар на Въоръжените сили на Република България се срещна с военнослужещите от гарнизона и отговори на всички въпроси, свързани с предстоящата ваксинация.

 

Имунизацията се извърши от мобилни екипи на столичната и на пловдивската военни болници, както и на самата бригада, съобщи началникът на МБАЛ-Пловдив към ВМА полк. д-р Ангел Гозманов.

 

Ваксинацията на военнослужещите и цивилните служители както от структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, така и от военните формирования са част от Фаза 3 на Националния ваксинационен план.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

100 души са прегледани в ковид кабинетите през изминалата седмица

100 души са прегледани в ковид кабинетите в общинските ДКЦ-та през изминалата седмица, съобщават от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. В ДКЦ II „Свети Иван Рилски -Аспарухово“ са преминали 23 лица, направени са тестове, от които 4 са се оказали положителни. Няма насочени граждани за рентгенография на бял дроб. В […]