Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки извършват инспектори и общинска полиция

MadeInVarna
Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки извършват инспектори и общинска полиция

Екипи на Общинска полиция и дирекция “Икономика и търговска дейност” към Столичната община проверяват пазарите и тържищата в София за спазване на заповедта на РЗИ за задължително носене на маски от търговци и посетители, както и еднопосочно движение.
В присъствието на заместник-кмета по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов бе извършена проверка на Женски пазар. „Установих, че в една част от тържището има продавачи, които не носят маска така, както се изисква от здравните власти. Екипите от инспектори и полиция са инструктирани да санкционират всички нарушители, които не спазват заповедите на СРЗИ.“, посочи Барбалов. Осигурено е разделение на потоците, пазарът е голям и не навсякъде се спазват мерките, за което изискваме ръководството на пазара да положи нужните действия, посочи зам.-кметът.
В днешния ден са съставени 14 констативни протоколи, 2 акта по Закона за здравето за не спазване на противоепидемичните мерки, 2 акта по Закона за защита на потребителите.
Направени са и 4 предупредителни протоколи за неспазване на заповедта на директора на пазара.
От 7 март до сега екипи на Столичен инспекторат са извършили над 2 500 бр. проверки, като са съставили 4 акта. Само вчера са направени 788 проверки в хранителни вериги и търговски обекти.
Работата на екипите е всекидневна.
В градския транспорт от началото на март са съставени 9 акта и 6 предупредителни протоколи за неспазване на противоепидемичните мерки.


Последвайте ни в YouTube и Facebook
Следваща Новина

ОТт 16 март започва изплащането на всички месечни помощи

Агенцията за социално подпомагане започва изплащането на всички месечни помощи от 16 март. Сред тях са месечната помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, ежемесечната подкрепа за отглеждане на дете до навършване на една година, месечна помощ за отглеждане на дете […]